6 juni 2020
13:00

IF Brommapojkarna 11

Referat: Ursvik IK 2 - IF Brommapojkarna 11

Tidigt mäker man att Ursvik har några riktigt fysiskt starka killar.....men vi står upp och försöker verkligen spela bollen på marken. Stundtals riktigt fina kombinationer och vi kommer i anfall både på vänsterkanten och högerkanten. Dock utan att få till farliga avslut. I 14:e minuten kontrar Ursvik och kommer fria med Yusuf och gör 0-1. Inte rättvist i det läget....men vi fortsätter att med kortpassningsspel lösa trånga situationer och blanda det med djupledsbollar på Deniz och Stross. I 19:e minuten får vi hörna och Ludde kommer högst men nicken går mitt på målvakten. Fem minuten senare får Lukas skottläge men avslutet går precis utanför. Vi forsätter att lägga mesta delen av spelet på deras planhalva......och i 28:e minuten nickar Albin en hörna utanför. Minuten senare kontrar Ursvik på högerkanten och ett väl avvägt inlägg avslutas med en nick utanför. I 31:a minuten spelar vi fint och sista passningen går till Albin som sätter dit bollen i mål.....men domaren blåser tyvärr offside. Sedan händer det orättvisa....Ursvik kontrar och Yusuf kommer inte ut i tid och de kan rulla in 0-2. Vi har fört spelet...men ligger tyvärr under med 0-2 i paus.

I andra får vi en jättechans i 2:a minuten. Ludde slår en finfin långboll till Deniz som kommer helt fri men avslutet räddas av målvakten. Ursvik kommer sedan några gånger i kontringar på deras vänsterkant men vi har oftast bra koll på dem. Vi fortsätter att rulla bollen från backarna via mittfältet men utan att skapa de sylvassa chanserna. Men i 18:e minuten händer det.....Albin slår en fin djupledsboll på Acke som bryter in från vänsterkanten och sätter dit 1-2. Nu känns det som vi har chans att komma tillbaka i matchen....men tre minuten senare avslutar Ursvik och skottet touchar någon och går in i mål. 1-3 är ett faktum. Strax efter det får Sebbe gult kort och med 10 minuter kvar kontrar Ursvik snyggt in 1-4. De rundar oss på vår högerkant och speler in bollen mitt framför mål där de omarkerade kan sätta dit bollen i tomt mål. Matchens snyggaste mål....
I slutet på matchen drar Abbe på sig ett gult kort innan målvakten blåser av och förlusten är ett faktum.

Sett över hela matchen gör vi en godkänd insats. Vi försöker verkligen spela bollen på marken för att sedan hitta djupledsbollar på yttermittfältare och forwards. Många gör det ritigt bra.....med ett extra plus till Alex, som med pondus och enkelt passningsspel var en planens bästa spelare tillsammans med Albin som på en ovan position som innermittfältare i andra halvlek dominerade genom att vinna närkamper och med fin teknik dribbla bort motståndarna samt jobba över stora ytor.

Nya friska tag för de flesta imorgon mot Sollentuna.